Ingrediƫnten voor 4 personen:
plantaardige frituurolie
12 groene asperges van circa 15 cm lang
zeezout
eiersaus
2 eetlepels zalmeitjes
- Verhit in een middelgrote pan een laagje olie van 8 cm diep to 170°C. Frituur de asperges 1 tot 2 minuten (ze moeten groen blijven), laat ze uitlekken en bestrooi ze met wat zeezout. Snijd ze doormidden.
- Schpe de eiersaus in een dienschaal. Schik hierop de asperges in 2 of 3 lagen. Schep de zalmeithes erop.
Bij gebrek aan digitale camera geen pic, maar het ziet er super uit. Mooi geel, groen en oranje! En het was ook super lekker! Terwijl het errug easy te maken was...
Ik snap niet zo goed die kritiek op amazon dat Nobu's gerechten niet te maken zouden zijn. Misschien is het lastig aan sommige ingredienten te komen, maar ik zit fantastisch in Rotterdam wat dat betreft. De bereiding zelf is peace of cake!
Vast niet super gezond met dat gefrituur en rauwe ei, en was er zelf ook nooit op gekomen om asperges te frituren, maar YUMMIE!!
Verder lijkt de kat niet een heel grote fan van zalmeitjes.. Ze eet het wel, maar er liggen nu nog eitjes in haar bakje.
Van een gedeelte van de eitjes heb ik griekse taramosalata gemaakt, en dan heb ik nog over voor bij de sushi en voor Sake no oyaka mushi (gestoomde zalm met zalmkuit ... oyaka = moeder en kind, moet vast als roerende poezie gezien worden, maar voor een vegetarier klinkt het vast super luguber.. Well.. ik ben niet vegetarisch, dus da's mooi :-)
2 comments:
je kan altijd aan zalm eitjes komen in de russische winkel in Rotterdam, alleen hoe leg ik uit waar die ligt... Stock weet het! Het is onder weg van centrum naar jouw buurt.
ah! zat ie niet tegenover computerland ofzo?? volgens mij was ik daar met jou toen we mijn eerste v2_ computer kochten..
ik had ze nu bij Schmidt zeevis gekocht, maar is beetje duur daar...
En volgende week iets maken met een B. misschien iets met boekweit ofzo?
russische boekweitpannekoekjes??? post ff de recept ;-)
Post a Comment