Douqqua is een mezze.. een soort van Arabische tapas. Wat mij betreft bewijst douqqua dat de simpelste dingen meestal het lekkerste zijn, en ik heb er altijd succes mee. Ik geloof dat douqqua van allerlei ingrediënten gemaakt kan worden, maar ik maak het altijd zo. Het recept komt uit een allerhande.
Ingrediënten:
65 gr gehakte hazelnoten
45 gr sesam zaad
2 ts koriander zaad
1 ts komijn zaad
zwarte peper
zeezout
Rooster de komijn en koriander in een koekepan (zonder olie) op laag vuur. Maal het terwijl het nog warm is in een vijzel met stamper. Rooster de hazelnoten en sesam zaadjes (ook zonder olie). Meng de komijn en koriander er door, en maal er zwarte peper en zeezout naar smaak doorheen.
Doop stukjes brood of radijsjes eerst in een lekkere olie en vervolgens in de douqqua.
Ik serveer douqqua meestal met radijsje en pompoen olie, maar maak vaak een grote hoeveelheid klaar en strooi het over van alles heen wat wel een crunch kan gebruiken, zoals roerbak gerechten, salades, curries en rijst..alles eigenlijk ;-)
Tuesday, June 5, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment